Op onze site vindt u de beschrijving van enkele edelstenen die in onze winkel te verkrijgen zijn. Sommigen in de ruwe kristalvorm, sommigen als gepolijste stenen en nog anderen in figuren of sieraden verwerkt.


 

Bij de beschrijving van de werking van de stenen staan ook sterrenbeelden en chakra's vermeld. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander.Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom bij klachten altijd eerst een arts.Alles in het leven is energie, beïnvloed elkaar en is continue in beweging. Wat je denkt, eet en doet heeft direct invloed op je energie en hoe jij je voelt.

Maar ook de omgeving waar je je in bevindt en de mensen die je om je heen hebt zijn van grote invloed op hoe je je voelt en je energiehuishouding. Je herkent vast situaties zoals de bedompte energie in een maandagochtend trein, of een ruimte waar je nog duidelijk de spanning van een ruzie of een pijnlijk gesprek in de lucht voelt hangen.

Het is allemaal energie en dat maakt het soms erg moeilijk om de rust in jezelf te vinden. 

Ook stenen zijn energie en iedere steen is uniek van vorm, samenstelling, geboortegrond en trilling. De bijzondere eigenschappen van stenen maken het werken met stenen interessant en vooral als de energieën van stenen elkaar kunnen aanvullen.
De Gouden driehoek


Een bijzondere combinatie is dan ook de bekende Gouden Driehoek die bestaat uit Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts. Deze stenen hebben allemaal bijzondere eigenschappen maar vullen elkaar ook op een bijzondere wijze aan.


Laten we eerst eens kijken naar de individuele eigenschappen van deze stenen : 


Amethist

Heeft een beschermende en zuiverende werking. Het is een steen die helpt om je overactieve geest tot rust te brengen en helpt je om in alle rust naar binnen te keren zodat je contact kunt maken met je innerlijke wijsheid. 


Bergkristal

Is een sterke energetische steen en brengt positieve en vitaliserende energie. Het is een steen die je helderder laat waarnemen en neutraliteit verbetert. Bergkristal heelt, zuivert en vitaliseert.


Rozenkwarts

Is de steen van de liefde en vrede en heeft een heerlijke zachte energie. Rozenkwarts maakt mild en bewust van je kwetsbaarheid. Het is een steen die je bevrijdt van zorgen en kalmerend werkt bij boosheid of teleurstelling. Rozenkwarts opent en zorgt voor innerlijke genezing en meer eigen liefde.


Als je de 3 stenen samen plaatst in een driehoek begint hun energie nog beter te stromen en creëer je rust en balans in een ruimte. Dit zorgt voor een fijne aangename sfeer.


De stenen hoeven niet per se dezelfde vorm te hebben maar zorg er wel voor ze ongeveer dezelfde grootte hebben zodat iedere steen de ander evenveel kan versterken.

Hoe groot de stenen moeten zijn is een beetje afhankelijk van de ruimte.

Je zou kunnen zeggen dat je van de kleinste steen van de driehoek één centimeter afhaalt en dat het aantal centimeter dat overblijft de cirkel in meters is van de energetische uitstraling. Een steen van bijvoorbeeld vijf centimeter heeft dus een stralingscirkel van vier meter. Het kan dus heel goed zijn dat je in een wat grotere ruimte meerdere Gouden Driehoeken neerlegt. 


Door in het midden van de driehoek een klein steentje Hematiet te leggen worden alle stenen verbonden met de aarde. Hematiet zorgt ervoor dat de stenen hun geabsorbeerde energie makkelijker kunnen afvoeren waardoor de energetische werking van de Gouden Driehoek langer effectief is. Een Gouden Driehoek is in principe zelfreinigend.Copyright © Alle rechten voorbehouden