Agaat


 

Informatie

Agaat komt voor in heel erg veel verschillende vormen, maten, tekeningen en kleuren.

Agaat wordt vaak kustmatig ingekleurd. Dit verandert de werking van de steen niet.

 

werking

Door de enorme diversiteit heeft iedere Agaat zijn eigen eigenschappen. Ben je meer rechtlijnig van aard en een beetje star dan kan een Agaat met wat grillige belijning waarschijnlijk een goede ondersteuning bieden om je eens wat vaker te buiten te gaan. Wanneer je druk bent van nature dan past waarschijnlijk een rustige belijnde Agaat beter bij je om je de rust te laten vinden.

 

Over het algemeen kun je zeggen dat Agaat een aardende steen is en vaak innerlijke rust geeft. Het is een steen die zorgt dat je even kunt uitzoomen en dingen wat meer objectief en van een afstand kunt bekijken. Het zijn stenen die het logisch en analytisch denken ondersteunen en zorgen ervoor dat je veelal praktische oplossingen vindt voor problemen.

 

Agaat is een beschermende steen en grijpt voornamelijk aan op de aura. Kan je een veilig gevoel geven en is een fijne steen om tijdens de zwangerschap te dragen. Het heeft een positief effect op de baarmoeder en stimuleert de groei van het kind. Daarnaast bevordert Agaat de communicatie met het ongeboren kind. Agaat heeft verder ook een gunstige invloed op de maag, helpt bij klachten van blaasontsteking, de ogen en de bloedvaten en stimuleert de stofwisseling.

 

Agaat stenen met een dichte en lichte kern bieden vaak positieve ondersteuning bij mensen die wat somber van aard zijn. De lichte kern helpt om naar een wat lichtere en vrolijkere gemoedstoestand te groeien. In ruimtes waar verschillende mensen nog wel eens verhitte discussies voeren of regelmatig met elkaar botsen dan is een Agaat met een rustige belijning en warme kleuren ondersteunend om de harmonie te verbeteren.

 

Botswana Agaat

Heeft dezelfde eigenschappen als Agaat maar kenmerkt zich verder ook door zijn troostende werking. Het is een steen die ondersteunt bij emotionele pijnen, eenzaamheid en depressieve gedachten. Stimuleert je om je angsten los te laten.

 

Botswana Agaat is een hele fijne steen voor kinderen door zijn beschermende, aardende en liefdevolle energie en zijn mooie zachte kleuren. Heeft ook een ontgiftende werking en heeft een positieve invloed op de huid.

 

Kleur

Verschillende kleurtinten zoals wit, grijzig, blauw, verschillende bruin en roodtinten. Agaat is daarnaast vaak wat licht doorzichtig.

 

Chakra

Sacraalchakra, Zonnevlechtchakra

 

Sterrenbeeld

Waterman, Maagd, Vissen en Weegschaal

 

Vindplaatsen

Verenigde Staten, Brazilië, Uruguay

 

Verzorging

Agaat kan op alle manieren gereinigd en verzorgd worden

Amazoniet


 

Informatie

Amazoniet is een veldspaat en heeft zijn groene kleur te danken aan het lood dat in de steen aanwezig is. Deze prachtige steen wordt als sinds de vroege steentijd gebruikt en worden in verschillende landen tussen archeologische schatten gevonden.

 

werking

Amazoniet is een echte beschermsteen en beschermt vooral tegen elektromagnetische straling van bijvoorbeeld mobiele telefoons of computerschermen. Amazoniet heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel en vermindert klachten van hoofdpijn en migraine. Deze bijzondere steen werkt verlichtend bij artrose en reumatische klachten. Ook op de stofwisseling heeft Amazoniet een gunstig effect en brengt de hypofyse en de thymus in balans. Huidklachten zoals acne, pukkeltjes en jeuk nemen af bij het dragen van deze steen. Amazoniet helpt ook bij hartklachten als gevolg van rouw en verdriet.

 

Amazoniet kan door het beschermende karakter heel ondersteunend werken bij mensen met hooggevoeligheid. Stemmingswisselingen kunnen verminderen en geneutraliseerd worden. Deze steen laat je beter omgaan met sombere gedachten en zorgen. Amazoniet is een steen die aanzet om stappen te ondernemen om je problemen aan te pakken en stimuleert om voor jezelf op te komen. Amazoniet helpt je om je niet langer als slachtoffer te zien.

 

Op spiritueel vlak geeft Amazoniet openheid en vrijheid van je Hartchakra waarbij het verstand en gevoel in harmonie bij elkaar brengt. Amazoniet maakt je bewust van je potentiële groei en door het openen van je Derde  oog chakra wordt je intuïtie versterkt. Je zult merken dat Amazoniet je assertiever maakt en dat je wellicht eens wat vaker 'nee' durft te zeggen.

 

Kleur

Groen / Groen blauw (soms licht doorzichtig)

 

Chakra

Hartchakra, Keelchakra

 

Sterrenbeeld

Waterman, Maagd, Vissen en Weegschaal

 

Vindplaatsen

Verenigde Staten, Rusland

 

Verzorging

De beste manier om Amazoniet te gebruiken is door de steen te dragen of door deze op het lichaam te leggen. Amazoniet verdraagt water over het algemeen minder goed.

Amethist 


Informatie

Amethist is familie van de bergkristal. Het is een prachtig paars kristal, dat meestal wordt aangeboden als brokstuk van een geode: een bolvormige holte in gesteente, die aan de binnenkant is begroeid met kristallen.

De amethist dankt zijn prachtige paarse kleur voornamelijk aan sporen ijzer, titaan en mangaan

 

Chevron-amethist

De ondoorzichtige amethist met witte lijnen is de edelsteen die met Valentijn aan geliefden wordt geschonken. Dit type amethist wordt chevron-amethist genoemd. De lichte lijnen heten flèches d'amour.

 

Door de paarse kleur heeft de amethist een bijzonder effect. Paars ontstaat door het mengen van het vurige rood en het afstandelijke blauw; amethist is zo een compromis tussen tegenstellingen.

Het kristal bevordert voor harmonie en helderheid van geest en helpt afstand te nemen. Amethist als geode (ook wel druse genoemd) in een ruimte opgesteld schept harmonie in huis.

 

Amethist is de steen van onthechting en spiritualiteit. Bisschopsringen en andere liturgische voorwerpen bevatten vaak amethist, om de drager en gebruiker te helpen afzien van de aardse geneugten en de geest te verheffen

 

werking

Amethist is één van de bekendste edelsteensoorten en wordt al vele duizenden jaren gebruikt. Amethist is een veelzijdige en spirituele steen en heeft een ontspannende uitwerking op het lichaam. Het is dan ook een steen die goed helpt bij hoofdpijn en migraine klachten. Daarnaast helpt Amethist bij spijsverteringsklachten en reguleert het de flora in de darmen. Amethist wordt als sinds de oudheid ingezet voor het verminderen van zwellingen en het helen van brandwonden. Ook staat Amethist bekend als een steen die helpt bij aandoeningen van de longen en luchtwegen en helpt het klachten verminderen bij verschillende huidziekten.

De ontspannende werking van Amethist heeft ook een positief effect op de overactieve geest. Amethist brengt dan ook een goed evenwicht tussen lichaam en geest.

 

Amethist helpt bij de spirituele ontwikkeling en door het kalmerende effect is het een heel fijne meditatiesteen en kun je vrij eenvoudig in een hogere staat van bewustzijn geraken. Amethist stimuleert onder andere je Kruinchakra en stelt je beter in staat om spirituele leiding te ontvangen om zo te ontdekken wie je werkelijk bent. Amethist heeft een beschermende werking op je aura en transformeert negatieve energie zodat je je echt open kunt stellen voor al je intuïtieve vermogens. 

 

Kleur

(Donker) paars, lichtlila tot donkerblauw-violet. Deze kleur ontstaat door ijzer en mangaan.

 

Chakra

Etherische Chakra's, Kruinchakra, Voorhoofdchakra  

 

Sterrenbeeld

Vissen en Waterman

  

Vindplaatsen

Uruguay, Madagaskar, Brazilië, Verenigde Staten, Canada, Siberië, UK, Sri Lanka, India en Mexico. 

 

Verzorging

Om Amethist op te laden dient voorzichtig omgegaan te worden met zonlicht

omdat dit de Amethist kan verbleken.

Een nachtje in de volle maan is een beter alternatief.

Ook omringen door Bergkristal of Seleniet kan de Amethist mooi opladen met nieuwe energie.


 

Aventurijn


 

Informatie

Aventurijn is een kwarts en vaak groen van kleur maar kan ook oranje, bruin, geel, blauw of grijs zijn. De steen is doorschijnend en lijkt te glinsteren door mineraalinsluitsels.

 

werking

Aventurijn is een zachte steen met een hele fijne zachte trilling. Maar vergis je niet. Aventurijn is ondanks zijn zachte trilling een krachtige en veelzijdige helende steen.

Op lichamelijk gebied versterkt Aventurijn onder andere het hart, de bloedsomloop en de bloedvaten. Het is een fijne steen om bij je te dragen wanneer je bijvoorbeeld veel last hebt van koude handen en voeten als gevolg van een slechte bloedsomloop. Aventurijn is ook een steen die de vetstofwisseling stimuleert en het cholesterolgehalte verlaagt. Daarnaast heeft het een positieve werking op de darmen en vermindert het klachten van een opgeblazen gevoel, obstipatie en diarree. Het is een steen die een ontstekingsremmende en pijnstillende werking heeft. Aventurijn verzacht huidaandoeningen en vermindert huiduitslag en de impact van allergieën op de huid. Daarnaast ondersteunt Aventurijn het helen van wondjes en het verminderen van bloeduitstortingen. Aventurijn heeft ook een goede uitwerking bij stress gerelateerde hoofdpijn en migraine.

Aventurijn heeft een kalmerende werking en beschermt je tegen elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers om mobiele telefoons. Het is een steen die malende gedachten in het hoofd doet stoppen en je een fijn gevoel van welbevinden geeft. Bij verdriet of depressieve gevoelens kan Aventurijn je emotionele rust geven in je hart en hoofd waar je al zo lang naar verlangt. Aventurijn bevordert creativiteit en inspiratie en helpt je vinden waar jij blij en gelukkig van wordt. Daarnaast is het een steen die je stimuleert om besluiten te nemen en geeft het je de kracht om ook vast te houden aan deze besluiten. Aventurijn is een steen die je motiveert om je dromen waar te maken.

 

Aventurijn vindt je in verschillende kleuren en iedere kleur heeft naast bovenstaande  eigenschappen ook nog aanvullende eigenschappen.

 

Groene Aventurijn:

een steen die sterk werkt op het Hartchakra en heeft een positieve werking op het hart, de bloeddruk en het cholesterol gehalte. Groene Aventurijn helpt goed bij ontstekingen van de huid, huiduitslag en allergische reacties van de huid. Ook heeft Groene Aventurijn een fijne kalmerende werking en brengt het malende gedachten in je hoofd tot rust. Groene Aventurijn helpt je met het hebben van een goede nachtrust. Groene Aventurijn is ook zeer geschikt voor kinderen.

 

Blauwe Aventurijn:

ook deze steen heeft een fijne kalmerende werking en heeft een sterk bloeddrukverlagende werking. Blauwe Aventurijn ondersteunt je sterk in het volharden in de keuzes die je hebt gemaakt. 

 

Paarse Aventurijn:

is een steen die rust geeft en helpt bij het vinden van focus bijvoorbeeld tijdens meditaties.

 

Rode Aventurijn:

maakt je besluitvaardig en helpt met opruimen op het aardse vlak. Het is een steen die je sterkt in je innerlijk weten en motiveert je om je dromen achterna te jagen en vol te houden. Het is een steen die je creativiteit bevordert en zet aan tot actie. Alsof je de hele wereld aankunt. Rode Aventurijn helpt je met het loslaten van oude problemen en patronen. Helpt je om je angsten te overwinnen en stevig in je schoenen te staan.

 

Gele Aventurijn:

hoort bij je Zonnevlechtchakraen zorgt dat je je beter open durft te stellen voor je emoties. Gele Aventurijn laat je luisteren naar je eigen gevoel. Het is een fijne steen voor mensen die zich moeilijk kunnen uiten en verdriet niet durven toe te laten en bijvoorbeeld niet kunnen huilen. Gele Aventurijn helpt je om ook deze kant van jezelf te accepteren. Goede steen wanneer je te maken hebt gehad met trauma's die je nooit een plekje hebt durven geven. Gele Aventurijn is een hele zachte steen en ideaal voor zeer gevoelige mensen. Gele Aventurijn werkt ook positief op de darmen en de geslachtsorganen. Bevordert seksualiteit. 

 

Kleur

Groen, Blauw, Paars, Rood, Oranje-geel

 

Chakra

Hartchakra, Zonnevlechtchakra

 

Sterrenbeeld

Stier, Tweeling, Maagd, Waterman, Vissen, Boogschutter, Kreeft

 

Vindplaatsen

Brazilië, India, Zimbabwe en Rusland, Canada, Tsjechië, Duitsland, Zuid Afrika

 

Verzorging

Aventurijn kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

 

 

 


 


Azumar


 

Informatie

Azumar is een aantal jaren geleden voor het eerst gevonden in Arizona.

Het is een combinatie van kwarts, Kaoliniet en soms wat sporen van Stilbiet.

Azumar heeft een prachtige azuur blauwe kleur

 

Werking

Azumar is de perfecte steen voor als je even vast zit in je aardse problemen.

Het is een fijne steen die je op een zachte wijze opnieuw kennis laat maken met jezelf.

Azumar is een echte gevoelssteen en heeft een helende werking van het emotionele lichaam. Azumar is een steen die helpt tijdens transformatie naar een spiritueler bewustzijn.

Het is een steen die leert om zacht te zijn voor jezelf en helpt om negatieve gevoelens zoals angst en boosheid los te laten.

Azumar brengt harmonie en geeft vertrouwen in je eigen kracht en liefde voor jezelf.

 

Azumar is een vitaliserende steen en zorgt voor een golvende energie die elke cel in je lichaam wakker maakt.

Azumar heeft dan ook een gunstige werking op het zenuwstelsel.

Op spiritueel vlak brengt Azumar je weer terug in de flow van het leven en leert je zien waar jij thuishoort en wat jouw opdracht in het leven is.

Azumar bevordert telepathische vermogens en helderziendheid.

Helpt bij slapeloosheid en nachtmerries.

 

Kleur

Licht azuur blauw

 

Chakra

Azumar grijpt aan op alle Chakra's

 

Sterrenbeeld

Azumar is niet verbonden met een sterrenbeeld

 

Vindplaatsen

Arizona, Brazilie

 

Verzorging

Azumar kan op alle manieren gereinigd en verzorgd worden.

 

Copyright © Alle rechten voorbehouden