Bergkristal

 

Informatie

Bergkristal is wit tot kleurloos, doorzichtig en heeft een glasachtige glans. Deze steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie.

Bergkristal is afgeleid van het Griekse woord krustallos = ijs

 

Werking

Bergkristal heeft een krachtig genezende en reinigende werking. Het kan hierdoor heel goed ondersteunen bij alle vormen van healing, energetische therapie en spiritueel werk. De steen zuivert het lichaam en de chakra’s en brengt de chakra’s in balans. Het beschermt je energieveld tegen negatieve invloeden zoals bijvoorbeeld straling van mobiele telefoons en computers, negatieve energie van mensen om je heen, milieuvervuiling en wateraders. Bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is, en brengt harmonie en balans. Het zorgt voor een heldere, geconcentreerde en scherpe geest en maakt neutraal en onbevooroordeeld en helpt je om (voor)oordelen los te laten. Fysiek kan bergkristal voor allerlei klachten gebruikt worden omdat het de natuurlijke balans van het lichaam probeert te herstellen en het immuunsysteem en zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert. Het werkt vitaliserend, verkoelend, koortsverlagend, reinigend, pijnstillend en heeft hierdoor een positieve werking op bijvoorbeeld brandwonden, ontstekingen, zwellingen, allergische reacties, huiduitslag, hoofdpijn, migraine, misselijkheid, diarree en reis- of wagenziekte. Naast de algemene eigenschappen van bergkristal, kan de steen geprogrammeerd worden voor elk gewenst doel of affirmatie. Ook versterkt het de werking van andere stenen. Tenslotte is bergkristal heel geschikt voor het reinigen van een ruimte of het opladen van stenen.

 

Chakra

Allemaal

 

Sterrenbeeld

Leeuw & Steenbok

 

Vindplaatsen

Bekende vindplaatsen zijn India en Sri Lanka (de omgeving van Tatnaputi). Iriserend kwarts uit het gebied van de Poona in India en uit Myanmar is een zeldzaamheid. Tegenwoordig komen de meeste kristallen uit Kenia en Madagaskar, Brazilië (Minas Gerais), Goisas, Bahia en Frans-Guyana. In de VS komt bergkristal voor in pegmatieten, onder andere in Maine bij Ausburn, New York, North Carolina, Arkansas (Crystal Peak) en Californië. Van bijzondere betekenis zijn de vondsten in de Alpen. Bergkristallen worden gevonden in Zwitserland (bijvoorbeeld bij Urim, waar een kristal van 135 kg is gevonden in het gebied van de Sint-Gotthard en van de Grimsel), en in Oostenrijk (in 1965 werd bij de Großglockner in een holte een kristal van bijna 1000 kg gevonden). Bergkristallen komen ook wel eens voor in Duitsland, Tsjechië, Polen,Frankrijk en Spanje.

 

Verzorging

Bergkristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

 

 

Blauwstroom

 

Eigenschappen

Blauwstroom is ontwikkelt door Italiaanse monniken en alchemisten in de 16e eeuw volgens een nog steeds geheim procedé in een poging om goud te maken. Zowel blauw- als goudstroom trommelstenen hebben identieke werkingen en gelijksoortige energetische eigenschappen.

Het is een kunstmatige glassoort met koper-deeltjes erin die voor een glitter-effect zorgen.

 

werking

Emotioneel Het is een milde steen die inzicht geeft in je emoties en voorkomt dat je je emoties gaat opkroppen. Blauwstroom helpt je ook bij het vinden van je plaats in de maatschappij. Deze steen is een goede ondersteuning voor tieners die in overgangssituaties zitten en moeite hebben om bij zichzelf te blijven.

Spiritueel Opent je keelchakra en je derde oog.

Fysiek: tegen ernstige slapeloosheid, tegen constante misselijkheid, verlicht bij chemotherapie, stimuleert  inzicht gevende dromen, voor beter ontwaken bij narcose, verbetert het gezichtsvermogen, bij longproblemen, gaat langdurige stress tegen

 

Kleur

blauwstroom is donkerblauw met een glimmer

Deze steen is er ook in een gouden en groene variant: Goudstroom of groenstroom.

 

Chakra

keel en 3e oog

 

Sterrenbeeld

Weegschaal

 

Verzorging

Kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden

 

 

 
 

Bronziet/Enstatiet

 

informatie

Bronziet is een bruine enstatiet variant met een bronskleurige glans.

Enstatiet komt van het Griekse woord enstates wat tegenstander betekent.

 

 

Werking

Enstatiet is een geneeskrachtige en activerende steen. Het bevordert kracht, moed, zelfvertrouwen en wilskracht. De steen verbetert stemmingen maakt vriendelijk, hoffelijk, levendig en liefdevol. De steen trekt eerlijkheid aan. Spiritueel helpt de steen aarden en de chakra’s in balans brengen. Het kan een goed hulpmiddel zijn bij regressie therapie. Enstatiet heeft een positieve werking op het hart en de nieren.

 

Naast deze algemene eigenschappen van enstatiet heeft bronziet de volgende aanvullende eigenschappen:

 

Bronziet is een beschermende en aardende steen. Het helpt je controle krijgen in een situatie of levensfase en bevordert zelfvertrouwen en assertief optreden. Het geeft een gevoel van innerlijke rust en harmonie. Het is een krachtige beschermer tegen vervloekingen en stuurt de negatieve energie terug naar de zender. Fysiek stimuleert het ijzeropname en mannelijke energie. Hij versterkt de zenuwen en helpt in moeilijke levensfases, werkt ontkrampend bij conflicten en in extreme situaties rustig te blijven. Ideaal voor ouders met pubers. Geeft veel stabiliteit en kracht. Helpt je uit vastzittende negatieve energie te komen. Ideaal voor puberende tieners om tot zichzelf te komen. Helpt pubers hun agressie kwijt te raken. Afvoer extreme stress.

 

Kleur

bruin

 

Chakra

Basis chakra (1e) en heiligbeen chakra (2e)

 

Sterrenbeeld

Hoort niet bij een specifiek sterrenbeeld

 

Vindplaats

Enstatiet wordt gevonden in Noorwegen, Tjechië en Brazilië.

 

Verzorging

Bronziet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

 

 
Bumblebee jaspis

 

Informatie

Bumblebee jaspis is een wat zeldzamere steen die voorkomt in een bonte kleurenmix van geel, oranje, grijs blauwig en zwart. Het zwavelgehalte in de steen zorgt voor de typisch gele kleur. Arseensulfide zorgt voor de oranje kleur en Mangaandioxide geeft de kenmerkende zwarte elementen.

 

Bumblebee jaspis wordt ook wel Hommeljaspis of Eclips steen genoemd en behoort eigenlijk niet tot de Jaspis soorten. Vaak is het combinatie van Zwavel en Orpiment op zwarte Agaat of Jaspis en Kwarts. Er is dus niet altijd sprake van de aanwezigheid van Jaspis. Deze bijzonder steen wordt gevonden in Indonesië.

 

Werking

Bumblebee jaspis is een steen die laat zien waarvoor jij op aarde bent en stimuleert om je eigen pad te bewandelen. Het is een steen die je vrolijk maakt en je positief in het leven laat staan. Bumblebee jaspis stimuleert je om je hart te volgen en geeft je het doorzettingsvermogen en het vermogen om besluiten te nemen dat hier voor nodig is. Bumblebee jaspis zorgt voor een helder hoofd, bevordert de concentratie en ondersteunt tijdens het studeren. Het is een steen die je intuïtie versterkt en je vertrouwen geeft in je instincten. Bumblebee jaspis geeft liefde, heelt emotionele wonden en vermindert wraakgevoelens en gevoelens van jaloezie.

 

Op lichamelijk vlak heeft Bumblebee jaspis een verwarmende werking en een positieve werking op het hart en de bloedsomloop. Ook versterkt deze steen het immuunsysteem, de spijsvertering en stofwisseling. Bumblebee jaspis heeft een positieve werking op de milt, maag, lever en nieren. Bumblebee jaspis je de nodige ondersteuning tijdens de menopauze.

 

Kleur

Een bonte mix van geel, oranje, grijs blauw en zwart

 

Chakra

Zonnevlechtchakra,Hartchakra, Voorhoofdchakra, Sacraalchakra

 

Vindplaatsen

Indonesië

 

Verzorging

Bumble bee jaspis kan beter niet blootgesteld worden aan water.

 

 


Copyright © Alle rechten voorbehouden