Calciet

 

Informatie

Calciet is een veelvoorkomend mineraal en heeft vaak een wat doorzichtig glasachtige glans. Alsof de steen een beetje vettig aanvoelt.

 

Werking

In het algemeen kun je zeggen dat Calciet lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling stimuleert. Calciet geeft hoop en moed en heeft de eigenschap dat het negatieve energie in een ruimte kan absorberen. Op fysiek niveau stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert het de Calcium opname in het lichaam. Calciet heeft ook een helende werking bij huidaandoeningen en reinigt de darmen. Bij kinderen stimuleert het de groei.

 

Er zijn vele verschillende kleuren Calciet en iedere kleur heeft zijn eigen specifieke werking:

 

Blauwe Calciet:

grijpt aan op het keelchakra (5e chakra) en bevordert de communicatie. Deze blauwe variant helpt je om je diepste emoties en gevoelens te uiten en beschermt tegen negatieve energie. Het is een zeer milde steen die heel fijn is voor gevoelige en emotionele mensen. Blauwe Calciet heeft een positieve werking op problemen in het keelgebied en werkt bloedruk verlagend en pijnstillend. Op spiritueel gebied brengt het je in contact met je innerlijk kind, je ware ik en versterkt op deze manier je bewustzijn van wie je echt bent.

 

Groene Calciet:

hoort bij het hartchakra (4e chakra) en helpt bij het loslaten van oude denk en gedragsproblemen. Helpt je bij het spreken vanuit het hart en laat je opnieuw kennismaken met de zachtheid in jezelf. Groene Calciet werkt daarnaast ontgiftend en ondersteund bij infecties en ontstekingen. Heeft een positieve uitwerking op de huid.

 

Oranje Calciet:

heeft een sterke reinigende en vitaliserende werking. Oranje Calciet resoneert met de zonnevlecht (3e chakra) en helpt met het verwerken van eigen emoties. Bevordert de spijsvertering en helpt tegen maagzuur. Het is een steen die vrolijk maakt en heeft een positief effect bij angst en depressies.

 

Mangano Calciet:

heeft een sterke uitwerking op het hartchakra (4e chakra). Helpt met het omgaan van oud verdriet en trauma's. De steen helpt bij het terugvinden van jezelf en laat je weer geloven in jezelf. Het laat de zachte kant van jezelf voelen en accepteren. Mangano Calciet vermindert zorgen en spanningen. Op fysiek niveau versterkt Mangano Calciet het hart en heeft het een positieve invloed op de bloedsomloop, de longen en de botten. 

 

Rode Calciet:

Mooie diep rood kleurige Calciet. Rode Calciet is een aardende steen die energie geeft. De steen staat voor passie en bevordert de communicatie. Vermindert angst en energetische blokkades. Het is een steen die het innerlijk kind naar boven laat komen.

 

Witte/Heldere Calciet:

heeft een sterk reinigende en ontgiftende werking. Grijpt aan op alle chakra's. Is een steen van nieuw begin en ondersteunt de groei en ontwikkeling op spiritueel vlak. Heeft een positieve invloed op de spijsvertering en stimuleert de groei bij kinderen.

 

Regenboog Calciet:

is opgedeeld uit verschillende lagen calciet en is een zeer veelzijdige steen. Regenboog Calciet is heel erg geschikt voor het loslaten van emotionele stukken. Het is een steen die schoonmaakt en alle chakra's met elkaar in verbinding zet. De energie van Regenboog Calciet werkt zacht en mild maar brengt liefde en harmonie en is daarom bij uitstek geschikt voor mensen die moeilijk gevoelens laten gaan en met veel tegenslagen te maken hebben. Goed bij zwaarmoedigheid.

 

 

Honing Calciet:

zorgt voor een positievere en optimistischere levenshouding. Laat je vertrouwen op je eigen gevoel. Werkt vooral op de Wortelchakra, Sacraalchakra en Zonnevlechtchakra. Helpt bij het loslaten van emoties en beschermt je gevoel in moeilijke tijden.

 

Kleur

Calciet heb je in vele verschillende kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn blauw, groen, oranje, wit, mangano (licht roze) en rood

 

Chakra

Calciet heeft invloed op alle Chakra's maar iedere kleur resoneert met een bepaald voorkeurs chakra.

 

Sterrenbeeld

Tweelingen, Vissen en Kreeft

 

Vindplaatsen

Calciet wordt wereldwijd gevonden.

 

Verzorging

Calciet kan beter niet in contact komen met water.


 

 


Carneool

 

Informatie

Carneool is een oranjerode chalcedoonsoort. Sarder is een bruinachtige carneool. De steen is doorschijnend met een matte tot zijdeglans.

Carneool is afgeleid van het Latijnse woord corneus = hoornachtig.

 

 

Werking

Carneool werkt aardend, activerend en vitaliserend. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring. Het maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen. De steen bevordert de vruchtbaarheid, heeft een positieve werking op de vrouwelijke geslachtsorganen en helpt bij seksuele problemen zoals bijvoorbeeld frigiditeit en impotentie. Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Het zorgt voor een goede doorbloeding van organen en weefsels en heeft een positieve werking op spataderen en hielspoor. De steen helpt bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijnen.

 

Kleur

Oranje/rood

 

Chakra

Heiligbeenchakra (2e)

 

Sterrenbeeld

Ram, Kreeft, Leeuw & Maagd.

 

Vindplaats

Carneool wordt gevonden in India, Brazilië en Uruguay.

 

Verzorging

Carneool kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

 

 


Chalcedoon

 

Informatie

Chalcedoon is eigenlijk een groep cryptokristallijne kwartsen met een vezelachtige structuur. Enkele stenen die binnen deze categorie vallen zijn bijvoorbeeld carneool, een rode tot donkerbruine soort, het groene, doorzichtige prasem, onyx, met witte en zwarte banden, het appelgroene chrysopraas en heliotroop is een groene variant met roodachtige vlekjes. Wanneer er smalle banden van verschillende kleuren overlopen wordt de steen agaat genoemd. Enkele andere soorten chalcedoon zijn bijvoorbeeld: sardonyx, blauwe chalcedoon, rode chalcedoon, roze chalcedoon en dendrietenchalcedoon.

 

 

Werking

Chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen. De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom een goede steen om te dragen tijdens examens. Fysiek werkt chalcedoon reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddruk verlagend en bevordert het immuunsysteem. De steen heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en op de insuline productie en dus diabetes. Het versterkt het moedergevoel en stimuleert de melkproductie bij borstvoeding.

 

Chakra

Afhankelijk van kleur. Blauwe chalcedoon is gekoppeld aan het keel chakra (5e).

 

Sterrenbeeld

Kreeft & Boogschutter

 

Vindplaats

Chalcedoon wordt o.a. gevonden in Groot-Brittannië, Brazilië, Verenigde Staten, Turkije en Tsjechië.

 

Verzorging

Chalcedoon kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

 

 


Celestien

 

Informatie

Celestien is een hemelse steen

Celestien is een strontium-sulfaat en is kleurloos, grijs tot lichtblauw van kleur. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. De getrommelde steen kan heel makkelijk breken.

 

Werking

Celestien heeft een spierontspannende en kalmerende werking. Werkt goed bij vermoeide benen en werkt pijnstillend en helend bij wonden.

 

Celestien zet aan tot spirituele ontwikkeling en geeft duidelijkheid in het spirituele pad dat je loopt. Het bevordert creativiteit en helderziendheid en is een steen die je leert om boodschappen van gidsen of engelen onder woorden te brengen. De steen helpt om dromen beter te onthouden en laat je makkelijker in contact komen met je gidsen of engelen. Celestien geeft je zelfvertrouwen zodat je je beter durft te uiten en minder bang bent voor het onbekende. Celestien draagt bij aan het creëren van een veilige omgeving, werkt helend voor lichaam en geest en zorgt voor een evenwicht en rust.

 

Kleur

Kleurloos, Wit, Grijs tot (doorzichtig) helder blauw

 

Chakra

Keelchakra, Voorhoofdchakra, Kruinchakra

 

Sterrenbeeld

Tweelingen, Waterman enVissen

 

Vindplaatsen

China, Bolivia, Madagaskar, Marokko, Verenigde Staten, Australië, Oostenrijk, Zuid-Afrika, UK

 

Verzorging

Celestien kan onder fel zonlicht verkleuren. Ook verdraagt Celestien water niet al te best.

 

 

 

 

 


 

Citrien

 

Informatie

Citrien is geel of oranjebruin van kleur. De steen behoort tot de macrokristallijne kwarts familie. Citrien wordt vaak nagemaakt door amethist of rookkwarts te verhitten. Deze variant werkt minder krachtig dan natuurlijk voorkomende citrien. Smokey citrien is een combinatie van citrien en rookkwarts en verenigt de eigenschappen van beide stenen in zich.

 

 Werking

Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. Ook fysiek zorgt de steen voor energie. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en darmen. Ook helpt citrien bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom.

 

Chakra

Zonnevlecht chakra (3e)

 

Sterrenbeeld

Tweelingen & Leeuw

 

Vindplaats

De meeste citrien komt uit Brazilië.

 

Verzorging

Citrien kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden maar een beetje oppassen met zonlicht.

 

 

 

 

Copyright © Alle rechten voorbehouden